MIA FETA - Feta Bar


Πριν τρεις μέρες έτυχε να είμαι περαστική από την οδό Παύλου Μελά σε κατάσταση βάδην. Και ξαφνικά επιβράδυνα. Βρισκόταν εκεί, ως δια μαγείας, μια βιτρίνα που σε τίποτα δεν είχε να κάνει με το γύρω περιβάλλον. Σε πρότυπα εξωτερικού από άποψη design και ατμόσφαιρας, το μικρό εστιατόριο/bar/κατάστημα που φέρει την ονομασία "Mia Feta", μόλις έχει ολοκληρώσει δύο εβδομάδες λειτουργίας, κι έλκει καθημερινά τα περίεργα βλέμματα δεκάδων περιπατητών. Όχι αδίκως.


Three days ago I was by chance passing by Pavlou Mela street, almost running. Then, I suddenly slowed down. It was standing there, like magic, a window display which had nothing to do with the surrounding environment. According to european standards when it comes to design and atmosphere, that small restaurant/bar/shop called “Mia Feta”, has just completed two weeks of function, and catches daily the curious eyes of dozens of promenaders. Not without reason though.

Copyright © 2013 • Eleni Papantoniou  

Ως geek αρχιτεκτονικής και design, εντυπωσιάστηκα με την εταιρική ταυτότητα, το λογότυπο και το χώρο, τόσο εξωτερικά όσο κι εντός του καταστήματος. Το concept σχεδιασμού και η αρχιτεκτονική μελέτη έγιναν από τους 157+173 designers. Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο, και η χρωματική παλέττα κειμένεται σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του γκρι. Aπό τη μεγάλη γυάλινη όψη μπορεί κανείς να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης στο εσωτερικό, μέχρι και να παρατηρεί τους σεφ ενώ προετοιμάζουν κάποιο γεύμα στο επάνω επίπεδο. Ο κεντρικός χώρος του ισογείου καταλαμβάνεται από ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι με περιμετρικά καθίσματα, προσκαλώντας τους πελάτες να μοιραστούν την ίδια επιφάνεια για να γευματίσουν. Περισσότερες πληροφορίες για το concept μπορεί κανείς να βρει εδώ.


As an architecture and design geek, I was impressed by the corporate identity, the logo and the internal as well as the external space of the bar/shop. The conceptual and architectural design was produced by 157+173 designers. The basic materials used are wood, glass and metal, and the color palette varies between different tints of light blue and grey. The high glass facade allows a complete image of the inside situation to people passing by. One can even observe the chefs while preparing a meal on the upper level. The middle space of the ground level is occupied by a big wooden table with seats around it, inviting customers to share the same surface  in order to dine.For more information about the shop concept click here.

Copyright © 2013 • Eleni Papantoniou  

Δύο μέρες μετά δεν άντεξα και μπήκα. Και μόνο η ονομασία του μέρους με δαιμόνιζε, καθώς είμαι λάτρης της φέτας. Έπρεπε να το δοκιμάσω. Συνειδητοποίησα γρήγορα πως μόλις είχα εισέλθει στον παράδεισο των τυριών. Στο τμήμα του καταστήματος μπορεί κανείς να επιλέξει μέσα από ένα ευρύ φάσμα γαλακτοκομικών και άλλων προϊόντων ελληνικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας.


Two days later I couldn’t but enter. As a real feta cheese fan, I had to try it anyway. It didn’t take long for me to realize that I had just entered the paradise of cheese. At the shop department one can choose from a wide range of dairy and other kinds of products of greek production and high quality.

Copyright © 2013 • Eleni Papantoniou  
Κάθισα στο τραπέζι λίγο διστακτικά και αντάλλαξα ένα χαμόγελο με τους αγνώστους γύρω μου γιατί μοιραζόμασταν την ίδια επιφάνεια και τον ίδιο ενθουσιασμό για το μέρος στο οποίο βρισκόμασταν. Σύντομα ένιωσα το μέλος μιας αυτοσχέδιας παρέας. Το τραπέζι ευθυνόταν γι'αυτό, είναι υπέροχο αυτό το τραπέζι. 


Για πρώτη φορά θέλησα να δοκιμάσω κάτι σχετικά απλό και αντιπροσωπευτικό λόγω της ώρας της επίσκεψής μου(ώρα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού). Με δυσκολία αρκέστηκα λοιπόν σε ένα σάντουιτς, αφού μετά από μια πρώτη και δεύτερη και τρίτη ματιά στα μενού πρωινού και μεσημεριανού/βραδινού δεν ήξερα τι να πρωτο-επιλέξω. Το μενού έχει την έκταση που θα έπρεπε να έχει, με λίγα και ιδιαίτερα πιάτα. Τα περισσότερα μάλιστα περιέχουν στα υλικά τους κάποιο είδος τυριού, κυρίως φέτα. Πάντα εκτιμώ λίγο παραπάνω τα μέρη που προτιμούν να εστιάζουν σε ένα μικρό αριθμό γευστικών προτάσεων. Το σάντουίτς μου είχε την εξής περιγραφή στον κατάλογο: Χωριάτικο ψωμί με χοιρινό κρασάτο, κρέμα φέτας με πιπεριά, ντομάτα και λαχανικά. Γι' αυτό χρεώθηκα 2,8€, αξιοπρεπέστατη τιμή κατά τη γνώμη μου για την ποιότητα του γεύματος. Το επόμενο πιάτο που έχω βάλει στο στόχο να δοκιμάσω, είναι τα Ραβιόλια με φέτα.

 
 
I sat on the table quite hesitantly and I exchanged a smile with the strangers around me because we were sharing the same surface and the same enthousiasm about the place we were at. Soon I felt like a member of an extemporary company.
 
For the first time I decided to try something quite simple and representative because of the time of my visit(between breakfast and lunch). I settled with great difficulty for a sandwich, as after my first and second and third glance at the breakfast and lunch/dinner menu, I didn’t know what to choose first. The menu has just the proper range, with few and special dishes. Most of them include in their recipes a hint of cheese, mostly feta. I always use to appreciate a little more the places which prefer to focus on a small number of tasteful suggestions. My sandwich was described in the menu as following: Rustic bread with pork cooked in wine, feta cheese cream with pepper, tomato and vegetables. I was charged 2,8for this, a decent price, in my opinion, for the quality of the food. My target for next time is to try the Ravioly with feta cheese.

Copyright © 2013 • Eleni Papantoniou  
Τέτοιες προσπάθειες στην πόλη μας πρέπει να αγκαλιάζονται από το κοινό, γι'αυτό και θέλησα να εγκαινιάσω το blog μου με το συγκεκριμένο μέρος. Αναμφίβολα, σύντομα θα γίνει ανάρπαστο και λόγω concept αλλά και λόγω εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής. 

Ανακάλυψα το "Mia Feta-Feta Bar" στην οδό Παύλου Μελά 14, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Such efforts in our city are worth of attention, and that’s the reason I decided to launch my new blog with this specific place. Undoubtedly, it will become soon blown away not only because of its concept, but also because of its money for value attitude.
 

I discovered “Mia Feta-Feta Bar” on Pavlou Mela 14 street, in the heart of Thessaloniki.
 

Το επίσημο website του καταστήματος θα είναι έτοιμο προς χρήση σύντομα: 

The official website of the restaurant/bar/shop will be ready for use soon: 
http://miafetafetabar.gr/
 

2 comments:

  1. Γειά σας, διαφωτιστικό το άρθρο σας αλλά εφόσον αυτοαποκαλειστε geek of design και σας άρεσε τόσο η αρχιτεκτονική του feta bar, γιατί δεν μας λέτε και εμας. ποιος ευθύνεται για αυτή.την πρωτότυπη μελετη?
    Μια αρχιτεκτονισσα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σας κι ευχαριστώ για την ανάγνωση. Τη στιγμή που πρωτοδημοσιεύτηκε το αφιέρωμα δεν υπήρχαν ακόμα αρκετές πληροφορίες διαθέσιμες. Μόλις πριν από λίγες ημέρες το δημιουργικό γραφείο που ανέλαβε το σχεδιασμό του Feta Bar μοιράστηκε δημόσια τις προθέσεις του. Πρόκειται για τους 157+173 designers! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε πια να βρείτε στο ενημερωμένο κείμενο παραπάνω.

      Delete

 

Blogger news

Blogroll

About